Az alapító

Andrea Guarelli, az alapító

Szakmai életrajz

Andrea Guarelli 1961-ben született Veronában, Olaszországban. Fiatal korában kezdett karaté-t tanulni, később ehhez társult a Kobudo (a hagyományos japán, okinawa-i fegyverek használatának) gyakorlása. Néhány, nemzeti szintű versenyen elért sikere után 1980-ban meghívták, hogy csatlakozzon az olasz nemzeti csapathoz.

Az 1980-as években Taiwan-ra utazott, majd Okinawá-ra, ahol együtt edzett a kobudo nagymesterével, Matayoshi Shinpo mesterrel, valamint a Gōju-ryū karate 10. Dan fokozatát bíró Eiichi Miyazato-val; azóta minden évben legalább egy alkalommal járt Okinawá-n. 1990-ben kinevezték a Zen Okinawa Kobudo Renmei (Össz-Okinawa-i Kobudo Szövetség) olaszországi képviselőjévé.

1993-ban megalakította az olaszországi Okinawai Kobudo Egyesületet és megírta első cikkeit szaklapok számára.

1995-ben Bussolengo-ban (Verona mellett) megszervezte Matayoshi Shinpo sensei egyedülálló szemináriumát.

1996-ban kinevezték az Okinawan Gōju-ryū Karatedō Kyokai (Okinawa-i Gōju-ryū Karate Szövetség) olaszországi vezető képviselőjévé.

1997-ben Matayoshi Shinpo mester a 6. Dan fokozatot és a Kobudo Renshi címet adományozta neki.

1998-ban az Edizione Mediterranee – Roma kiadta az „Okinawa-i bo” című könyvét. 1999-ben részt vett Okinawá-n a Matayoshi mester tiszteletére tartott bemutatón (az ő halálának évfordulóján). Még ugyanabban az évben Kínába (Fucsou-ba) utazott, ahol együtt edzett Jin Jingfu-val, a Fehér Daru stílus mesterével.

2002-ben a bo-ról szóló könyvét Németországban lefordíttatta a berlini Weinmann kiadó.

2003-ban az okinawa-i Szövetség a Karate Kyoshi címet adományozta neki.

2008-ban a cape town-i szeminárium alkalmával a Dél-Afrikai Televízió „A Harcos” című műsorának egyik adását neki szentelte. Okinawá-ra utazott és Kínába (Jongcsun-ba), ahol a helyi tévé felvételt készített róla a helyi konfuciánus templomban. Együtt edzett a Fehér Daru stílus mesterével, Su Yinghan-nal. Az okinawa-i Szövetség a 8. dan fokozatot és a Kobudo Kyoshi fokozatot adományozta neki.

2009 novemberében kinevezték a jelentős jongcsuni Yingchun Yiyun Society (Kína, Fucsian) irányító tanácsának tagjává. Ugyanakkor a Baihequan (Fehér Daru) stílus olaszországi képviselőjévé nevezték ki. 2010-ben „Karatedō Nagewaza” címmel megjelentette második könyvét

2011-ben, Kínába tett utazása során felkérték egy Fehér Daru formagyakorlat bemutatására Jongcsunban, a stílus tiszteletére emelt templomban, amely bemutatót és a vele készült interjút a taivani televízió rögzítette és sugározta. Nevét felvésték a Fehér Daru templom falára, ahol a stílus mestereinek leszármazási családfája látható, kezdve az alapító Fang Qiniang-tól a 12. generációig, melyhez a Guarelli mester is tartozik.

2012. szeptemberében az okinawa-i Szövetség a 8. Dan karate fokozatot adományozta neki. A következő országokban tanított szemináriumokon: Spanyolország, Németország, Dánia, Csehország, Dél-Afrika, Anglia és USA. Tagja az olaszországi National Association of Olympic Athletes és az olasz nemzeti csapatnak. Alapítója és elnöke az International Matayoshi Kobudo Association-nek (I.M.K.A.)

2016-ban az „Okinawa Kobudo: The History, Tools and Techniques of the Ancient Martial Art” című könyve elérhetővé válik a Skyhorse Publishing kiadásában.